Robert44

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kaddáfí, ropa a nepokoje

V posledných dňoch počúvame správy o tom čo sa všetko deje v Africkej krajine Líbia. V posledných 25 rokoch krajina, ktorá sa stala izolovanou pretože z tejto krajiny údajne pochádzali agenti, ktorí 21.decembra 1988 vyhodili do povetria americké lietadlo nad mestečkom Lockerbie. Nikto to síce otvorene nepovedal, ale tí čo sa o to troška zaujímajú to môžu považovať ako odvetu za napadnutie a bombardovanie suverénneho štátu Líbia práve americkými a britskými lvojenskými lietadlami 15. apríla 1986. Ani s jedným z týchto činov sa nedá súhlasiť, ale prečo skvelé demokracie ako USA a Veľká Británia nenašli aj iné riešenie ako medzinárodnú izoláciu? Dôvod bol jednoduchý. Líbia je najväčší producent ropy v Afrike a vyhovovalo im držať poteciálneho konkurenta v izolácii.

V roku 2003 po napadnutí suverénneho štátu Irak, sa práve tieto pseudo-demokracie zmocnili jednych z najväčších ložísk ropy v Ázii. S tým prišla možnosť neobmedzene špekulovať s cenami čierneho zlata. To  však následne viedlo k tomu, že na vysokých cenách ropy zarádala aj Líbia a preto je tomu treba zabrániť. A čuduj sa svete čo sa stane. Aby to nebolo také okaté, tak vypuknú nepokoje v Tunise, Egypte a Jemene, ktoré po pár dňoch utíchnu a na rade je práve Líbia. Do minulého mesiaca nikto viac ako 20 rokov nič nepočul o tejto krajine a zrazu je v stredobode záujmu ako krajina plná zla a nenávisti. Ale toto tu už bolo v rokoch 2002-2003 (Afganistan a Irak). A čo sa stalo teraz? Americké vojnové lode už sú na Kréte a dnes som sa dopočul, že boli údajne zajatí 8 príslušnícici britských špeciálnych jednotiek. Čo tam preboha robia? Veď Líbia je stále suverénny štát.

Predpokladám, že o pár dní sa dozvieme o prípravách na obsadenie Líbie a garantujem Vám že to nebude sídlo Tripolis, ktorého obsadenie je pre zvrhnutie vlády strategické a vzhľadom na jeho polohu je aj takticky jednoduché. Úsile sa sústredí práve na ropné polia. Američanom a ich nochsledom britom neide o Kaddáfího, ale líbijskú ropu. Kaddáfí príde na rad až po tom ako "špecialisti " z USA povedia, že má niekde v púšti ukryté jadrové alebo chemické zbrane. Potom ho chytia a predhodia davu nech ho on popraví, tak ako to urobili Husejnovi.

A kto bude ďalší. Môžete hádať. Kto si myslí že to bude Hugo Chavéz a Venezuela ten je pomerne blízko. Myslím to isté.

Na záver len malé pozastavenie nad heslami, ktoré používajú pseudo-demokrati z USA a Británie. Jedni hovoria "Boh ochraňuj kráľovnú" a tí druhí "Boh žehnaj Ameriku". Ja si ich dovolím upraviť. "Boh nás chráň pred hlupákmi a Boh žehnaj zdravý úsudok".


Zahraničná politika | stály odkaz

Komentáre

  1. Boh nás chráň pred hlupákmi a Boh žehnaj zdravý úsudok".
    aká modlitba pomôže realizovať želané??

    ved..BOH..nestíha..furt nie je tam..kde sa deje krivda..:-))
    publikované: 07.03.2011 20:10:16 | autor: americká sloboda (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014