Robert44

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

GALKOSTORY alebo „Riško drž si balónik....“

Včera som vo svojom blogu napísal, že pána Galka nemám rád a na tomto sa nič nemení, len mi nedá nevyjadriť sa k tomu čo, a hlavne ako sa deje na našej politickej scéne po prevalení tohto zlyhania.

Na základe všetkých nových správ som si utvrdil presvedčenie, že odvolanie pána Galka z pozície ministra je v absolútnom poriadku, pretože bol politicky zodpovedný za prácu svojich podriadených. Ich pričinením totiž došlo k úniku citlivých informácií  z prostredia, kde mali byť v bezpečí a to je zle.

Všetko sa však dialo na základe povolenia sudcu, takže na odpočúvanie pána Gučíka aj pani redaktorky denníka Pravda bolo právne v poriadku. Som však rozhorčený zo skutočností, že na návrh predsedníčky vlády (pozrite si video, čas 02:05) má pani Žitňanská ako ministerka spravodlivosti a jej pätolizači skúmať oprávnenosť rozhodnutia sudcu, ktorý vydal povolenie na odpočúvanie.

Nebude to účelové zasahovanie do nezávislosti súdov?  Alebo sa mýlim?

Logicky mysliaci človek si odpovie sám a určite nebude mať veľmi odlišný názor od toho môjho. Ak sa niečo také udeje, mal by prezident republiky, ako vyštudovaný právnik s mnohoročnou praxou, okamžite odvolať ministerku spravodlivosti.

 

Pri objektoch, ktoré boli dopočúvané ma zarazili dva fakty. Prvým je informácia o tom, že pani redaktorka Vavrová z denníka Pravda bola ako osoba predmetom záujmu vojenského obranného spravodajstva už v roku 2007, takže asi niečo za ušami má. Ďalším je skutočnosť, že pán Gučík mal odvahu nahrať si rozhovor s predstaviteľom vlády na záznamník. Nič nezvyčajné a legálne, ale iba v prípade ak by na to pána Galka aj upozornil. Z prehrávky rozhovoru, ktorý bol zverejnený v médiách totiž vyplýva, že tak neurobil, preto porušil zákon. A on má drzosť podať trestné oznámenia?  

 

Na margo celej kauzy ešte malá rekapitulácia. Máme v čerstvej pamäti, keď k technicky identickému skutku prišlo v policajnom zbore. Mám na mysli únik tzv. mafiánskych zoznamov. Nechcem sa zaoberať ich obsahom či pravdivosťou, len chcem poukázať na to, že aj v tomto prípade išlo o únik citlivých informácií z prostredia, kde mali byť v bezpečí. Čo sa vtedy stalo? Pracovníčka, ktorá ich „vyniesla“ bola odvolaná, ale podľa ostatných informácií je už späť v  službe.

Prečo nebol aj v tom to prípade odvolaný z funkcie jej nadriadený a policajný prezident, ktorí boli zodpovední za jej odborné riadenie?

Prečo je stále na svojej pozícii minister vnútra, ktorý nesie politickú zodpovednosť za veci čo sa stanú v jeho rezorte, a to predne tak ako pán Galko?

Na záver sa mi žiada napísať veľmi veľa vecí, ale boli by to špekulácie a hypotézy. Niekomu však tento vývoj hrá do karát, veď sa blížia voľby. Komu a ako, urobte si záver sami......

 

Na záver si však nedokážem odpustiť vetu, ktorá ma pobúrila pri pohľade na povolebné pitky, a to: „Riško drž si balónik.....


Politika | stály odkaz

Komentáre

  1. balonik
    Aj ked moj osobny nazor na pana Galka radsej prezentovat nebudem lebo si myslim ze by zvladol sefovat akurat tak oddeleniu masovych vyrobkov a mensom obchodnom retazci a nie ministerstvu...
    Kazdopadne v tomto pripade je mi ho az luto... Z jeho rezortu unikaju citlive ak nie tajne informacie a jedinou stopou je novinar, po naslednej legalizacii odpocuvania viacerych novinarov, kt cielom bolo zistit zdroj unikania informacii. Lenze ak by sa dopracoval k zdroju dopracoval by sa aj k jeho informaciam.

    Bol odvolany aby nahodou nezistil co sa dialo v armade pocas byvalej vlady... ako sa rozpredalo pomaly vsetko a ako sa do ruk sukromnikov (samozrejme s tichym spolocenstvom byvalych poslancov) dostali aj projekty a majetok pri kt to snad ani nebolo mozne... (napr. ze hranicu schengenu v SR strazi sukromna firma... nehovoriac o tom ze armada je prakticky neschopna boja) a to si predsa niekto nemoze dovolit... teraz... pred volbami...
    publikované: 24.11.2011 09:55:55 | autor: Áron (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014